Wij hebben een bedrijf met toonzaal en magazijnen in vloerbekleding, regels, parket en bouwmaterialen. Onze toonzaal is 6.000m² en we hebben ruime magazijnen. Dit is wat wij meemaakten:

Op 20 april kreeg ik een soort pv in de bus. Zowel op privé adres als op de firma. Aangetekend. We zouden controle krijgen van de RVA over de naleving van de maatregelen.

In onze toonzaal en magazijnen zijn in drukke periodes max. 5 mensen op hetzelfde moment aanwezig, inclusief mezelf! Heel wat anders dan in supermarkten (of multinationals) waar geen afspraak gemaakt moet worden en honderden mensen non stop door elkaar lopen. (Niet dat dit een probleem is, maar wat een hypocrisie!)

We kregen dus controle van de RVA en dit waren hun bevindingen:

  • Speelhoekje niet afgesloten met linten op de zaak (mijn kinderen komen soms mee naar mijn werk).
  • Afspraken niet goed bijgehouden. Ook niet nodig! Want we zien geen kat meer sinds de afspraken! We hebben wat telefoons en mailtjes. Meer niet.
  • Volgende inbreuk! U adverteert op Facebook! U zet er niet bij dat een afspraak nodig is.
  • Mondmasker niet dragen (het was sluitingsuur 12:04, ik was de lichten aan het uitdoen en was helemaal alleen).
  • Te weinig affiches met mondmasker verplicht.
  • Er lag een handdoek aan de lavabo. Dat mocht blijkbaar ook niet? Daar werden zelf foto’s van genomen.
  • Secretaresse zit alleen op bureau zonder mondmasker en werkt niet thuis op dat moment? Mag ook niet?
  • Ik stond dichter dan 1,5 meter bij de controleur! Inbreuk!

We worden genoemd als daders! Alles verwijzen ze nu door!

Iemand die al inkomsten verliest en met de afspraken geen kat meer ziet en al 14 maand in een absurde wereld moet leven komen ze nog eens pesten en beboeten. Geen enkel wetenschappelijk bewijs! Geen enkel! Neen! Een niet verkozen regering zegt dat het zo moet en bevel is bevel.

Beter gewoon de boel SLUITEN! Kotsbeu!

Meanwhile lopen ze in Luik mensen te doden met kalasjnikovs en gaan ze allen na 1 dag vrij uit. (Zie HLN.)

De controleurs toonden een schrijnend gebrek aan menselijkheid, inzicht, empathie. En dat terwijl de maatregelen 20X meer schade veroorzaken dan ze voorkomen. We kregen een verslag in de bus dat leugens en verdraaiing van mijn woorden bevat en ik heb geen enkele inspraak gekregen in dat verslag. We wachten nu op de straf…

Veel zin om nog te openen of te gaan werken heb ik niet meer. In uw eigen eigendom schrik hebben op haast Gestapo controle? Leuk is anders….

A.T.